Руската компания Транснефт съобщи за опит за обстрел на петролна помпена

...
Руската компания Транснефт съобщи за опит за обстрел на петролна помпена
Коментари Харесай

Русия заяви за обстрел на нефтопровода Дружба на нейна територия

Руската компания " Транснефт " заяви за опит за обстрел на петролна помпена станция, през която минава петролопроводът " Дружба ", оповестява Руската работа на Би Би Си.

Петролната помпена станция се намира в Новозибковския регион на Брянска област, като се твърди, че опитът за обстрел се е случил вечерта на 31 януари.

От компанията оповестиха, че петролопроводът работи обикновено, вследствие на обстрела няма потърпевши.

" Снощи (31 януари) беше изработен опит за обстрел на нефтена помпена станция Новозибков. Станцията се употребява при пикови натоварвания на нефтопровода " Дружба ". Последният път, когато тази помпена станция беше включена за няколко часа е бил през предходната година ", сподели Игор Демин от " Транснефт ".

По-рано " Телеграм " каналът Mash писа за удара върху нефтопровода " Дружба ", който сякаш е довел до 20-метров кратер.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз заяви, че в резултат на удара е прекратено електрозахранването в две обитаеми места, само че в нощта на 1 февруари то е възобновено.

Град Новозибков се намира покрай границата на Русия с Беларус и малко по-далече от границата й с Украйна. След началото на съветското навлизане в Украйна от време на време се оповестява за удари по крайграничните региони на Русия - Брянска, Курска и Белгородска области, като Украйна в никакъв случай не е потвърждавала офанзиви против обекти, намиращи се в Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР